Nagihan Altıncı Karahan, son yolculuğuna uğurlandı.
23 Mart 2023

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Kliniği idari sorumlusu Uzm. Dr. Nagihan Karahan hayatını kaybetmiştir. Uzm. Dr. Nagihan Karahan için  İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde bir tören düzenlenerek gözyaşları eşliğinde son yolculuğuna uğurlanmıştır.
Cenaze töreninde konuşan İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Anestezi ve Reanimasyon Kliniği Program Yöneticisi Prof. Dr. Murak Aksun “ Nagihan Karahan'ın sadece anestezinin değil tüm hastanenin hocası olduğunu, herkese elinin dokunduğunu belirtti. Aksun, Karahan'ın özverisi ve çalışkanlığıyla hep anılacağını ifade ederek, şöyle konuştu: "Sadece kalp cerrahisinin kurulması değil bu hastanede pek çok ilklere imza atmıştır. Hastanemize onlarca mekanik ventilatörün kazandırılmasını sağlamıştır. Yoğun bakımların organizasyonu, ameliyathanenin kurulması, COVID-19 döneminde bütün organizasyonun yapılmasında bire bir çalışmıştır. O dönemde emekliliği gelmesine rağmen 'bırakıp gidemem bu şartlarda' diyerek emekliliğini ertelemiştir. Ne gariptir ki COVID-19 yoğun bakımını kapattığımız ve acil servis yoğun bakıma devrettiğimizin ertesi günü yani pazartesi günü kaybettik. Onun öğrencileri, yetiştirdiği yüzlerce insan ve uzmanlar olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Nagehan Hoca vefatının olduğu gün bile ameliyathanede çalışarak görevini sonlandırdı."

Prof. Dr. Aksun’un konuşmasının ardından İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Kalp Ve Damar Cerrahisi’nden Prof. Dr. Ali Gürbüz; Nagihan hocamız bu hastanenin temel direği ve sembol isimlerinden bir tanesiydi. Aramızdan ani bir şekilde ayrılması hepimizi çok derinden üzdü. Hocamız Türkiye’de kalp damar cerrahisi anestezinin kurucuları ve öncülerinden birisi olmuştur. Nerdeyse çeyrek asra yakın zamandır Kliniğimiz çalışanları ile yan yana omuz omuza çalıştık. Kliniğimiz ileriye gitti ise ve saygınlığı Türkiye çapında ise bunda Nagihan hocamızın katkısı çok fazladır. Tekrar kendisine Allahtan rahmet diliyorum mekanı cennet olsun.’ dedi.

Prof. Dr. Gürbüz’ün ardından   İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Başhekimi Prof. Dr. Orhan Gökalp; İnsan yetiştirmek hiç kolay bir şey değil. Nagehan Abla, işin mutfağından hiç çıkmadan yıllarca hocalık yaptı bize. Pek çok insan yetiştirdi. Hastanemizin kurumsal kimliğinde katkısı olan dört beş hekimden bir tanesiydi bizlere düşen bu saatten sonra onun hatırasını en iyi şekilde yaşatmak ve kurumsal kimliğimizin onun bize gösterdiği yolda daha genç arkadaşlarımıza iletmektir. Başımız sağolsun.’ Dedi.

Prof. Dr. Gökalp’in ardından İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş; “Nagihan hocamız gibi hocalarımızın sayıları çok azaldı onların yolundan giden bizlere örnek olan bizleri yetiştiren duayen hocalarımız gerçekten özverili ile fedakarca çalıştılar. Nagihan Hocamızın gerek Pandemi deki çalışmaları gerekse çalışma arkadaşları, öğrencilerinin  bana anlattıkları ile tanıdığım kadarı gök kubbede hoş bir seda bırakmış. Allah bizlere de arkamızdan gök kubbede bir  hoş seda bırakıp gitmeyi nasip etsin. Allahtan kendisine rahmet diliyorum mekanı cennet olsun. Kalanlara sağlık, sıhhat, afiyetler ihsan eylesin hepinizin tekrardan başı sağ olsun.” Dedi. Konuşmalardan sonra yapılan duaların ardından. Nagihan Hocanın cenazesi son yolculuğuna gözyaşları ile uğurlanmıştır.
WhatsApp Image 2023-03-23 at 14.30.27.jpeg
WhatsApp Image 2023-03-23 at 14.30.27 (1).jpeg