‘’Diyabet Hemşireliği Sertifikalı Kurs Programı”
16 Mayıs 2022

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde İzmir’de Kamu Hastaneleri içinde bir ilk olan ‘’Diyabet Hemşireliği Sertifikalı Kurs Programı” açılış töreni ile başlamıştır. Hastane A Konferans Salonunda yapılan törene,  Hastane Başhekim Yardımcısı Doç.Dr. Selcen Kundak, , İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Bakım ve Hasta Hizmetlerinden Özlem Özkan Salkım, İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim ve Arge Biriminden Özlem Meydaneri ve Serap Toksoy, İ.K.Ç.Ü. Sağlık Bilimleri Fakültesi Diyabetik A.B.D. Başkanı Prof. Dr. Elif Ünsal Avdal, S.B.Ü. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Rehber Hemşireleri Hemşire Tazegül Çağlayan Sudur ile Hemşire Sevgi Akbel, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma İncekara Aydın, Hastanemiz Endokrin Kliniği hekimlerinden Prof. Dr. Barış Önder Pamuk, Doç. Dr. Güzide Gonca Örük katılmıştır.

Törende açılış konuşmasının yapan Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma İncekara Aydın; ‘’Diyabetli bireyin günlük yaşamını sağlıklı bir birey olarak sürdürebilmesi sağlık profesyonellerinin ve bireyin evde kendi kendine izlemi ile ancak gerçekleşebilir. Bunun içinde bireyin kendi kendine izlemi ve öz bakımı konusunda gerekli bilgi ve beceriye sahip olması, sağlık profesyonelleri tarafından eğitim almış olmasına bağlıdır. Tüm bunları gerçekleştirebilmek için hemşirelerin de bilgi becerilerini sürekli yenilemesi ve geliştirmesi gerekmektedir. Diyabet hemşireliği kursunun İzmir’de ilk olarak hastanemizde açılması bizleri mutlu etmiştir. Kursumuza İl içi ve dışından katılan tüm kursiyerlere başarılar diler kursumuzdan istifade etmelerini dilerken, kursumuzun uygulama eğitimlerinde destek veren S.B.Ü. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, eğitimcileri ve rehber hemşirelerine teşekkür ederim’’.dedi.

Dört hafta sürecek olan Diyabet Hemşireliği Sertifikalı Kurs Programı’nda kursiyerlere 2 hafta teorik 2 haftada pratik eğitim verilecektir. Kurs, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinden alanında uzman eğitimciler ve rehber hemşireler tarafından verilecektir.

• Diyabet Hemşireliği Sertifikalı Kurs Programı (1).jpeg
  • Diyabet Hemşireliği Sertifikalı Kurs Programı (4).jpeg