Hastanemizde ‘İnterstisyel ve Vasküler Akciğer Hastalıkları Polikliniği' açıldı.
18 Eylül 2024

göğüs hastalıkları açılışı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi hem yataklı servis hem de poliklinik hizmetlerinde hastaların ihtiyaçlarına sadece nicelik olarak değil kaliteli hasta bakımı ile cevap vermede öncü hastaneler arasında olmaya devam etmektedir. Akciğer hastalıkları arasında tanı ve tedavi sürecinde düzenli takiplerin öneminin ayrı bir yer tuttuğu interstisyel ve vasküler akciğer hastalıkları tıptaki tüm gelişmelere rağmen ciddiyetini korumaktadır. Halk arasındaki deyimleriyle akciğerin sertleşmesi, akciğerin romatizması, akciğere pıhtı atması ve akciğer tansiyonu gibi hastalıklar için hastanemiz bünyesinde özel poliklinik açılmıştır. ‘İnterstisyel ve Vasküler Akciğer Hastalıkları Polikliniği’ her çarşamba günü -2. Kat Göğüs Hastalıkları polikliniklerinde hasta kabulü yapmaya başlamıştır. Polikliniğimizin takip edeceği hastalıklar tıbbi adıyla aşağıda belirtilmiştir.

Þ    İnterstisyel akciğer hastalıkları (İdiopatik pulmoner fibrozis ve diğer interstisyel pnömoniler, sarkoidoz, hipersensitivite pnömonisi, bağ doku hastalıklarının akciğer tutulumları, ilaç akciğerleri vb)

Þ    Pulmoner emboli

Þ    Pulmoner hipertansiyon

Bu tanıları olmayan hastalarımız ise diğer polikliniklerimizde hizmet almaya devam edeceklerdir.

Bu vesile ile 14-22 Eylül Dünya Pulmoner Fibrozis Farkındalık Gününü hatırlatıyor ve hastalarımızı pes etmemeye davet ediyoruz.