Anne Sütü Çocuğun Hakkı Annenin de Görevi

Güncelleme Tarihi: 08/12/2017

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla anne sütünün önemine dikkat çekmek amacıyla hastanede bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Hastane Yöneticisi Prof.Dr. Nurettin Ünal, Başhekim Yardımcısı Op.Dr. Recep Gür Ustaoğlu ,Hastane Müdürü Turgay Güler, ,Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma İncekara katıldı.

Anne sütünün önemine dikkat çekilen etkinlik kapsamında açılan standlarda polikliniklere gelen anne ve anne adayları bilgilendirildi. Hastane Yöneticisi Prof.Dr. Nurettin Ünal, anne sütünün bebek için en ideal besin olduğunu belirtti. Emziren annenin ve anne sütüyle beslenen bebeklerin hastalıklara karşı daha iyi korunduğunu ifade eden Prof.Dr.Ünal, "Anne sütünün çocuklara birçok faydası var. Emzirmek çok yararlı bir eylem. Anne sütü tek başına ilk 4-6 ayda D vitamini dışında bebeğin tüm besin ihtiyaçlarını karşılar. Sindirimi çok daha kolaydır. Çünkü anne sütü sindirime yardımcı olan enzimleri içerir. Bebeğin büyüme ve gelişmesi için gerekli minerallerin bağırsaktan emilimini kolaylaştırır.

Anne sütü yeni doğan bebek için doğal besindir. Emzirmek, anne ve bebek için çok sağlıklıdır. Emziren anneler ve anne sütüyle beslenen çocukların birçok hastalıktan korunduğunu biliyoruz. Özellikle bağışık sistemini güçlendirir. Lösemi ve lenfoma gibi hastalıklardan korur. 1 yıl boyunca bebeklerini emziren anneler, emzirmeyen annelere göre meme kanseri ve yumurtalık kanserine yakalanma oranları 4 kat azalıyor. Sırf bunun için bile bebeklerimizi emzirmemiz gerekiyor. Anne sütü en güzel ve doğal besin. Anne sütü çocuğun hakkı annenin de görevi."