Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Yeni Servis

Güncelleme Tarihi: 08/12/2017

Amatem binasının üçüncü katında kurulan servisin açılış töreninde konuşan Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Nurettin Ünal, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bin 400'e yakın personeli ile her gün en az 7 bin hastayı tedavi ettiğini söyledi.

Hastane alanında yaşanan yer sıkıntısı nedeniyle bazı branşların şimdiye kadar açılamadığını belirten Ünal, "Hastanemizde göğüs cerrahisi bölümü vardı ama servisi yoktu. Arkadaşlarımızı bu duruma rağmen çok başarılı operasyonlar yaparak hastalarımızı sağlığına kavuşturdu. Yaptığımız çalışma ile 7 yataklı bir servis açtık." dedi.

Ünal, İzmir'de 4 hastanede göğüs cerrahi servisinin hizmet verdiğini, açtıkları yeni kliniği önümüzdeki yıllarda hem kadro hem de fiziki şartlar olarak geliştirmek istediklerini kaydetti. İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Ersöz, hastanelerinin tarihi bir gün yaşadığını ifade etti.

İzmir'in böyle önemli bir hastanesinde kuruluşundan bu yana ilk kez göğüs cerrahisi kliniğinin açıldığının altını çizen Ersöz, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar hastanemizde bu kliniğin kurulmaması kanayan bir yaraydı. Bu yarayı kapatmak bize nasip oldu. Bundan sonra göğüs hastalıkları yaşayan vatandaşlara daha yoğun hizmet vereceğiz. Geçen sene kliniğimiz yokken 251 ameliyat yaptık, bu yıl hedefimiz bu rakamı 500'e kadar çıkarmak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından servisin açılış kurdelesi kesildi.