Hastanemizde Canlı Yayın ile Pankreus

Güncelleme Tarihi: 08/12/2017

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ameliyathane Konferans Salonunda "Pankreus TGD İleri Düzey Girişimsel Pankreas Okulu" iki günlük eğitim verdi. Kursun açılış toplantısında konuşan Prof Dr.Belkıs Ünsal "Türk Gastroenteroloji Derneği katkılarıyla düzenlenen bu organizasyona katılan herkese teşekkür ediyorum. Bugün Endosonografinin pratiğe çok fazla girmesi özellikle pankreas hastalıklarında çok yaygın kullanılması ve bu konudaki bilgi birikimin artması bize bu toplantıyı yapma düşüncesini getirdi. Bilgilerimizi Değerli hocalarımız eşliğinde sizlerle paylaşmak istiyoruz. Endoskopi Ünitemizdeki vakaları canlı yayın ile Tüm Türkiye'ye interaktif olarak aktaracağız gelen soruları da buradan cevaplamaya çalışacağız. Katılım ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Nurettin Ünal ise konuşmasında "1850 yılında hastanemiz Güreba-i Müslimin adıyla kurulmuş 167 yıllık geçmişi olan bir hastane o zamandan bu tarafa değişikliklere uğramış hastanemizde 1950 yılına ait uzmanlık belgeleri mevcut. Türkiye'de o yıllarda iki üniversite var Ankara ve istanbul 'da Ege Üniversitesi daha doğum sancıları çekmekte o kadar köklü bir yer. Eğitim ve Araştırma Hastanesi daha sonra Atatürk'ün ismini almış. Hastanemizde 1987 yılından beri Gastroentroloji Bölümünde çalışan Belkıs Hanım'a bu etkinliği tertip ettiği için teşekkür ediyorum. Hastanemizde şu anda Enfeksiyon hastalıkları ile girişimsel radyoloji ortaklığı ile viral hepatitlerde karaciğer trosu ile ilgili eğitim veriliyor. Hastanemizde dinamizm var. Dünde kan bileşenlerinin akılcı kullanımı ile ilgili sempozyumumuz vardı bu salonda. Eğitim alanında çok doluyuz. Gastroloji ERCP ile marka olduk. Gastroentroloji bölümü hastanemizin marka değerlerinden birisi özverili çalışıyorlar ben bu bölümde çalışanlar ile gurur duyuyorum. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden bu toplantıya katılan herkese çok teşekkür ediyor kursa katılan herkese başarılar diliyorum" dedi.

Açılış konuşmasının ardından iki gün süren kursta Endoskopi ünitesindeki vakalar canlı yayın ile interaktif olarak aktarılarak vakalar ile ilgili bilgi paylaşımı sağlandı.Revize Atlanta Kriterleri,Kronik Pankreatit, Kronik Pankreatit tanısında EUS,Kronik Pankreatit tedavisinde ERCP,Pankreatikobiliyer sistem hastalıklarında ileri EUS konuları Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen Kursiyerlerden tarafından tartışılarak bilgi paylaşımında bulunuldu.