Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde İş Sağlığı Güvenliği Eğitimleri Tamamlandı.

Güncelleme Tarihi: 08/12/2017

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapmakta olan tüm personele toplam 15 oturumda verilen iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri tamamlandı.

İş Sağlığı Güvenliği Birimi bünyesinden İş Yeri Hekimi Dr. Mehmet Ertan, işyeri güvenliği uzmanları Sevgi Aktül Kılıç ve Hasibe Kamış'ın verdiği eğitimlerde çalışanlara kendilerinin ve işverenin yükümlülükleri anlatılarak daha güvenli bir çalışma ortamı için nelerin yapılması gerektiği slaytlar eşliğinde gösterildi

Çalışanların, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu"na dayanılarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çıkarılan "Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik" kapsamında, Ameliyathane Konferans salonunda aldıkları eğitimlerde İş sağlığı ve güvenliği tanımı,yasal mevzuat ve içerik,iş sağlığı ve güvenliğinde yeni yaklaşımlar ve temel prensipler, iş sağlığı ve güvenliği konusunda devlet, işveren ve işçilerin görev ve sorumlulukları, kaza nedenlerinin analizi, acil durumlarda ne yapmaları gerektiğini gibi konular katılımcılara anlatıldı.