.
26 Ekim 2020

İ.K.Ç.Ü. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniğinde 1984-2007 yılları arasında  Klinik şefi olarak görev yapıp,  Beyin Cerrahi Kliniğinin, Eğitim Kliğini olarak hizmet vermesini sağlayan Prof. Dr. Şevket Tektaş’ın eşi tarafından Prof. Dr. Şevket Tektaş’ın  kullanmış olduğu   alet ve cihazlar hastanemiz müzesine armağan edilmiştir. Hastane Başhekimliği tarafından düzenlenen bir tören ile müzeye teslim alınan alet ve cihazlar müzede sergilenmeye başlamıştır.
Törende açılış konuşmasını yapan İ.K.Ç.Ü. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Gürbüz; “ Şevket Hocamız Hastanemizin en önemli demirbaşlarındandı. Hastanemizde uzun yıllar hizmet etmiş çok kişi yetiştirmiş değerli bir öğretim üyemizdi. Kendisine bir kez daha Allahtan rahmet diliyoruz. Yakınların da tekrardan baş sağlığı diliyorum. Onun hatırasını burada yaşatmak adına sağolsun Kamil hocamız böyle bir düşünce içerisinde olmuş, onun kullanmış olduğu bazı cihazları aletleri  bizim müzemizde sergilenmesi için getirilmesine ön ayak olmuştur. Hiç olmaz burada Prof. Dr. Şevket Tektaş’ın ismini yaşatıyor olmak bizleri de çok mutlu edecektir. Bu işte emeği katkısı olanlara tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.
İ.K.Ç.Ü. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği’nde görevli Doç. Dr. Hasan Kamil Sucu ise yaptığı konuşmasında “14 Aralık 1988 tarihinde  bu hastanede  ihtisasa başladığımda Şevket Hoca klinik şefiydi. Hocam 2007 yılında emekli olduğunda da yine buradaydım. Dolayısı ile kendisi ile en uzun süre çalışan kişilerden birisiyim. Şevket hoca samimi bir insandı. Kızdığı zaman kızan, üzüldüğü zaman üzülürdü. Duygusaldı duygularını da saklamazdı. Çin atasözünde dendiği gibi gülerken göbeği hoplamayan adamdan korkacaksın denen gruptan değildi. İlerleyen insanın önünde durmayan, yol açan bir hocaydı. Kendisinin mezun ettiği 31 Beyin Cerrahı bugün Türkiye’nin değişik yerlerinde çalışmakta. İçlerinde Profesör de var Doçent de var. Kendisini saygı ve rahmetle anıyorum.” dedi.
Doç. Dr. Hasan Kamil Sucu’nun konuşmasının ardından bir konuşma yapan Prof. Dr. Şevket Tektaş’ın eşi Gülşen Tektaş “ Benim mesleğim konuşmak, rahmetlinin mesleği de dinlemekti. o yine de konuşmayı da çok severdi. Ben değil şimdi o konuşuyor. Bir saniye için gözünüzü kapatırsanız onun sesini duyacaksınız yine. Bu günümüzü anlamlandıran ve adının hastanem dediği yerde yaşatılması için yapılan bu etkinlikte emeği olan herkese teşekkür ediyorum. “ dedi.
Gülşen Tektaşın konuşmasının ardından Hastanenin Eski Başhekimlerinden, Şevket Hoca’nın da Başhekimi olarak görev yapan Prof. Dr. Sümer Deniz konuşmasında “Şevket Tektaş hocamız gerçekten hastanenin demirbaşlarından birisi idi. Kamil hocamızın da dediği gibi kızdığında kızan duygusunu saklamayan olduğu gibi görünen birisiydi. Kalbi pırıl pırıldı tertemiz bir insandı. Hiç kimse için kötülük düşünmez idi. Ne tahsil ne de unvan, insanın sevgi dolu olabilmesi önemdir ve hocamız buna sahipti. Amansız hastalığı ile aramızdan ayrıldı. Bu anlamlı günde bizi bir araya getiren herkese teşekkür ediyorum diyerek konuşmasını tamamlamıştır. Tören Gülşen Tektaş ve Beyin Cerrahi Kliniğinden Op. Dr. Gönül Güvenç’e Çiçek takdimi ve müze ziyareti ile sonlanmıştır.


http://m.gercekizmir.com/haber/Unlu-cerrah-kullandigi-cihazlari-o-muzeye-bagisladi/87043
https://www.kanalben.com/guncel/unlu-cerrah-kullandigi-cihazlari-hastaneye-bagisladi-h560119.html
https://www.haberler.com/izmirli-unlu-beyin-cerrahinin-kullandigi-cihazlar-13690453-haberi/
https://www.haberege.com.tr/izmirli-unlu-beyin-cerrahinin-kullandigi-cihazlar-hastane-muzesine-bagislandi/15541/
https://sahrahaber.com/izmirli-unlu-beyin-cerrahinin-kullandigi-cihazlar-hastane-muzesine-bagislandi/
https://www.egetelgraf.com/izmirli-unlu-beyin-cerrahinin-kullandigi-cihazlar-hastane-muzesine-bagislandi/
https://beyazgazete.com/haber/2020/10/25/izmirli-unlu-beyin-cerrahinin-kullandigi-cihazlar-hastane-muzesine-bagislandi-5802515.html

WhatsApp Image 2020-10-26 at 11.01.45 (1).jpeg
WhatsApp Image 2020-10-26 at 11.01.45.jpeg