Acil Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Kapanış Toplantısı
15 Mayıs 2019

İ.K.Ç.Ü.  Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Acil Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Kapanış Toplantısı düzenlenmiştir.

İ.K.Ç.Ü. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ameliyat Konferans Salonunda Acil Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Kapanış Toplantısı düzenlenmiştir. İzmir S.B.Ü. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen sertifikalı eğitim programına 20 Acil Hemşiresi katılmış,  üç hafta teorik, üç haftada pratik eğitim alarak eğitimlerini tamamlamışlardır.

Sertifikalı Eğitim Programının kapanış toplantısında konuşan İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma İncekara Aydın; “Acil Birimler, farklı nedenlerle  başvuran  hastaların hızla bakıldığı, yaşamsal nitelikte kararların hızla verildiği ve ölümlerin yüksek oranda gerçekleştiği birimlerdir. Bu birimde çalışan Acil Bakım Hemşireleri 2011 yılında yayınlanan Hemşirelik Yönetmeliğine göre oldukça geniş bir yetki alanına sahiptir ve ekipte önemli bir yere sahiptir.  Kursiyerlerimizin kaliteli bir kurs dönemini geçirdiklerini düşünüyorum kurs programına destek olan İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Birimine,  S.B.Ü. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, İKÇÜ Sağlık Bilimleri  Fakültesi Hocalarına, Hastanemiz  Acil Tıp Kliniğine ve Hastanemiz Eğitim ve Arge Birimine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim. ” dedi.

IMG_7955.JPG

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Aydın’ın konuşmasının ardından konuşmalarını yapan İ.K.Ç.Ü. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Recep Gür Ustaoğlu; “Acil Servislere önem veren birisiyim bunda Ordopedist olmam ve İl Sağlık Müdürü olduğum dönemde İzmir’de ki 112 ekibini kuran kişi olmam da etkili olmuştur diye düşünüyorum. Acil Servisler çok önemli bir hizmet vermekte, hayatla ölüm arasındaki bir yerden hayata doğru hastayı çevirmek için çok acil ve hızlı bir şekilde karar verip bir takım şeyler yapmanız gerekiyor. Dışarıdaki hasta yakınlarının sevinç ifadeleri size yaptığınız iş ile ilgili mutluluk ve gurur vermektedir. Hastanemiz Eğitim konusunda kursları ve sempozyumları ile sağlığın daha kaliteli hizmet vermesinde önemli bir rol üstleniyor. Sağlıktaki gelişmeler ile birlikte  branşlaşma artmış ve hemşirelik mesleği de artık branşlaşmaya doğru gitmektedir; Yoğun Bakım Hemşireliği, Palyatif Bakım Hemşireliği, Ameliyathane Hemşireliği bugün sizin tamamladığınız Acil Bakım Hemşireliği gibi. Bu konuda eğitimlere katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum mesleğinde başarılar diliyorum” dedi.

IMG_7974.JPG

Konuşmaların ardından kursiyerlere Sertifikaları takdim edilerek kapanış programı sona ermiştir.

IMG_8000.JPG