5. Ulusal Acil Hemşireliği Kongresi
06 Mayıs 2019

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 5. Ulusal Acil Hemşireliği Kongresi  düzenlenmiştir.

Acil Hemşireleri Derneği ile İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp  Kliniği tarafından Ameliyathane Konferans Salonunda 2 – 4 Mayıs 2019 tarihleri arasında 5. Ulusal Acil Hemşireliği Kongresi düzenlenmiştir. Kongreye Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Acil Tıp Kliniği, Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Tıp Kliniği, İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniğinde çalışan Hekimler, Hemşireler,  çeşitli Üniversitelerin Hemşirelik bölümü öğrencileri ile Hastane çalışanları katılmıştır.
8.jpg

Kongrenin açılış konuşmasında konuşan İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Ali Gürbüz ilk defa bir Acil Hemşireler Derneği ile Acil Tıp Kliniğinin ortak kongre düzenlediğini bu kongrenin de düzenlenmesinde hastanemiz Acil Tıp Kliniğinin payı olmasından mutluluk duyduğunu belirterek düzenlenen bu kongreden katılımcıların istifade etmesini dileyerek kongrenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
5.jpg

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği Program Yöneticisi Doç. Dr. Fatih Esad Topal ile İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Tokem konuşmalarında  Acil Servisler ve Acil Servis çalışanlarını ilgilendiren konular hakkında düzenlenen kongrenin Acil Servis çalışanları için faydalı olmasını dileyerek kongreye katkı sunanlar ile katılımcılara teşekkür ederek konuşmalarını sonlandırdılar.
10.jpg

Kongrede, Acil serviste şiddet, Güvenli ilaç uygulamaları, Acil Serviste engelli bireye yaklaşım, Solunum acilleri, Acil Serviste Adli Tıp konuları ile ilgili sunumlar yapılmıştır. Kongre katılımcıların Sözlü Bildirilerin sunumu ile sona ermiştir.