11 Nisan Dünya Şizofreni Farkındalığı Günü Etkinliği
11 Nisan 2019

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde 11 Nisan Dünya Şizofreni Farkındalığı Günü nedeniyle Şizofreni ile ilgili toplumda farkındalık oluşturmak için Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından biz dizi etkinlik düzenlendi.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Danışanları, Karabağlar Halk Eğitim Müdürlüğü  öğretmenleri eşliğinde yaptıkları ahşap boyama eser, takı figürleri, el işi faaliyetleri ve resim çalışmalarından oluşan el sanatları sergisi açmıştır.

Sergi
  İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Şube Müdürlüğü’nden Dr. Gülgün Naiman, İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim v. Op.Dr. Recep Gür Ustaoğlu ve TRSM’de görev yapan Dr. Özlem Taşkaynatan’ın kurdela kesmesi ile açılmıştır.
1.jpg
Sergi
açılışında konuşma yapan İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim v. Op. Dr. Recep Gür Ustaoğlu; Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'mize gelen danışanlarımız bugün burada çalışmalarını sergiliyorlar,yaptıkları bir birinden güzel çalışmaları izlerken onların nasıl ve ne kadar rehabilite ettiğimizi görüyoruz. Bu vesile ile sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
878.jpg

Serginin açılışından sonra Hemşire Melihat Özdoğan ile Arda Haznedar’ın hazırladıkları alanında ilkler arasında yer alan şizofreni olan kişilerin hastalıkları ile değil birey olarak kendilerini tanıttıkları “Kayıp Ruhların Sesi” isimli kısa film gösterimi gerçekleştirilmiştir.