Hastanemizde gerçekleştirilen böbrek nakli ile 70 yaşında hasta sağlığına kavuştu

Güncelleme Tarihi: 08/12/2017

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Böbrek nakli ile 70 yaşında bir hasta sağlığına kavuştu. İzmir'de uzun süre beklediği böbrek 4 yıl önce bulunan ancak bunun daha genç bir hastaya nakledilmesini isteyen Kemal Kolay 70 yaşında ikinci bir şans eline geçince, beyin ölümü gerçekleşen hastadan alınan böbreğin nakledilmesiyle sağlığına kavuştu.

Yaptığı fedakarlık ile genç bir hastanın sağlığına kavuşmasını sağlayan Kolay, 4 yıl boyunca yeniden kadavradan yapılacak organ bağışını bekledi.Nakil operasyonunu gerçekleştiren hastanenin organ nakli sorumlusu Opr. Dr. Ahmet Er, uzun süredir kurumda tedavi gören Kolay'ın çok fedakar bir hasta olduğunu, 4 yıl önce bulunan uygun böbreğin, hiç düşünmeden genç bir hastaya takılmasını istediğini söyledi.

Kolay'ın böbrek nakliyle sağlığına kavuştuğunu vurgulayan Er, hastasının sağlık durumunun oldukça iyi olduğunu belirtti. Türkiye'de organ bekleyen hasta sayısının her geçen gün arttığına işaret eden Er, "Avrupa'da canlıdan nakil az, kadavradan çok. Bizde ise durum tam tersi. Bu konuda duyarlılığımızın artması gerekiyor. Bu konuda herkese görev düşmekte. Ölümden sonra toprak olan organların yaşayanlara birer can olması gerekir. Hedefimiz kadavradan organ teminini artırmak." diye konuştu.