Ameliyathane Konferans Salonunda düzenlenen çalıştaya İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. M. Burak Öztop, İ.K.Ç.Ü. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Barış Önder Pamuk, S.B.Ü. İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Enver İlhan, İ.K.Ç.Ü. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Gürbüz, Türk Kolon Rektum Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Selman Gökmen,Türk Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ahmet Deniz Uçar, değişik hastanelerde görev yapan Genel Cerrahlar, Sağlık çalışanları ve Tıp Fakültesi Öğrencileri katılmıştır.
Endoskopik Cerrahi Çalıştayı açılış konuşmasında konuşan Çalıştay Başkanı Doç. Dr. Fevzi Cengiz; Çalıştayımıza katıldığı için tüm katılımcılara teşekkür ederim. Bu çalıştayda değişmeyen cerrahinin değişen endoskopi tekniklerinin hocalarımız vasıtasıyla aktarmaya çalışacağız. Bana temel endoskopi eğitimi ardından ERCP eğitimi veren şuan aramızda olan Prof. Dr. Yılmaz BüyüköncüileProf. Dr. Sümer Öner hocalarıma sizlerin önünde teşekkür ederim. Tüm katılımcılara da katılımları için teşekkür ederim.” dedi.
Doç. Dr. Cengiz’in ardından Çalıştay Onursal Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hacıyanlı ise konuşmasında şunları söyled: “Endoskopi Cerrahi Çalıştayı adı altında yaptığımız bu toplantı gerçekten genel cerrahinin rutininin içerisinde olmayan ancak eğitimini alan ve bu işe emek ve gönül veren meslektaşlarımızın başarı ile uyguladığı bir cerrahi olarak öne çıkmakta ve bilgi birikimlerini artıracağımız bir toplantı olacaktır. Türkiye’de bunu yapan merkezlerimiz var sayısı az değil ben burada bir şeye atıfta bulunmak istiyorum. Gastroentrologlarla Genel Cerrahlar arasında süregelen bir mücadele var. Olmaması gereken bir mücadele çünkü bilgi paylaştıkça artan bir olgudur. Bu arkadaşlarımızı uyguladığı teknikler insanlığa hizmet olarak dönecektir. İ.K.Ç.Ü. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endoskopik cerrahiler konusunda Türkiye’ye öncülük etmiş hastanelerden birisidir. Gastroentroloji ekibimiz başarıları en üst noktalara taşımıştır. Hastanemizde olduğu gibi ameliyatları yapan arkadaşlarımız uygun eğitim aldıklarında endoskopik işlemleri yapabileceklerini gösteriyorlar. Çalıştayımıza katılan herkese başarılar diliyorum.” dedi.
Türk Kolon Rektum Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Selman Gökmen ise konuşmasında “Böyle bir toplantının bu başlıkla yapılması çok kıymetli bildiğiniz gibi erken teşhis artıyor ve erken teşhise bağlı erken tedaviler Abdominal cerrahiler sofistike aletlerle daha etkin bir hale geliyor. Operatif riskleri daha da azaltıyor. Ancak saç ayakları çok önemli burada da multidisipliner çalışma pataloji,radyoloji gb. çok önemli. Verdiğimiz kararların sonuçlarını hastalar yaşıyor. Bunun için bu çalıştayda standart cerrahi ve Abdominal cerrahi üzerinde tartışalım. Klasik cerrahinin bugünkü cerrahiye getirdiklerini unutmadan ikisini akılcı kombine edelim. Bu toplantıyı tertipleyenlere ve katılımcılara teşekkür ediyorum.”dedi.
Türk Cerrahi Derneği adına Doç. Dr. Ahmet Deniz Uçar; biz dernek olarak cerrahların radyoloji konusunda da belli bir oranda kendine yeter olmasını istiyoruz.Cerrahi camiasında bu tür toplantılar çok faydalı olmakta. Bu toplantılar ile birbirimizden bilgiler alınabileceğinin farkına varıyoruz. Katılımcılara teşekkür ediyorum.”dedi.
İ.K.Ç.Ü. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Barış Önder Pamuk; Hastanemize dışarıdan gelerek bizleri onurlandıran hocalarımıza katılımları için teşekkür ediyorum. Ülkemizde eğitim veren merkezlerin olması ve sayılarının artması hem eğitim açısından hem de hastalarımıza hizmet açısından büyük önem taşımakta. İyi bir çalıştay olmasını diliyorum çünkü bu işlemlerde ülkemizde çok merkezde yapılmıyor bu merkezlerinin sayısının artması siz değerli hocalarımızın desteği olacaktır diye düşünüyorum. Eğitimcilere ve katılımcılara katılımları için çok teşekkür ediyorum.”dedi.
İ.K.Ç.Ü. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Gürbüz; Bugün burada güzel bir toplantı düzenlendi. Hastanemiz özellikle bu konuda Türkiye’de öncü hastanelerden birisidir. Daha önce Gastroenteroloji Kliniğinin uygulamaya başladığı uygulamaları şimdi Genel Cerrahi Kliniğimiz daha ileri götürmek, bayrağı bir aşama daha yukarı çıkarmak için uğraşıyor. Bizde onların destekçisiyiz. Tıp da yeni gelişmelerle daha invaziv-minimal invaziv daha revaçta hale gelmiştir. Bizde kendi branşımızda bunu hissediyoruz. Hiçbir uygulama hiçbir bilim dalının tekelinde olmamalıdır.Bu bağlamda işini iyi yapan bu uygulamaları yapmalıdır. Türkiye’de ilk hibrit ameliyathaneyi kendi kliniğimizde kurduk. Burda vasküler uygulamalar anjiyo uygulamaları yapar hale geldik. Şimdi Genel Cerrahi kliniğimizde bu çalışmaları görmekteyim toplantının çok verimli geçmesini diliyorum başarılı bir toplantı olmasını diliyorum.”dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Teknoloji ve Erken Evre Tanı, Translüminal Cerrahi, Endoskopik Cerrahi Sonuçları, hedefleri konuları ile ilgili sunumların ardından hastane Ameliyathanesinden canlı olarak katılımcılara sunulan erken evre kanser hastalarının ameliyatsız bir şekilde tedavisinin mümkün olduğu yöntem olan Endoskopik Submukozal Diseksiyon tekniğini canlı olarak anlatılmıştır.Çalıştay katılımcılara katılım belgelerinin takdim edilmesi ile sonlanmıştır.
https://www.gercekhaberci.com/ataturk-egitim-ve-arastirma-hastanesi-nde-endoskopik-cerrahi-calistayi-duzenlendi/106285/