İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Yara Bakımı Hemşireliği Sempozyumu düzenlenmiştir.
İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Yara Bakımı Hemşireliği Sempozyumu düzenlenmiştir. Ameliyathane Toplantı Salonunda düzenlenen sempozyuma İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Anıl Esen, Dokuz Eylül Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Ünal, İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim vekili Op. Dr. Recep Gür Ustaoğlu, Hastane yöneticileri, farklı illerde görev yapan yara bakım hemşireleri katılmıştır.
Sempozyum açılış konuşmasında konuşan İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma İncekara Aydın; “kronik yara yönetiminin, multidisipliner bir ekip tarafından gerçekleştirildiğini göz önüne aldığımızda bu ekibinin vazgeçilmez üyesi Yara Bakım Hemşireleridir. Hemşirelerimiz kronik yaralarda, iyileşme süresini azaltma, hastanede kalış süresini kısaltma, tekrarlı yatışları önleme ve yaşam kalitesini artırma gibi pek çok olumlu sonuçlar ortaya koymuşlardır. Hemşirelerimizin bilgi ve uygulamalarını yeterli düzeye çıkarmak, beceri ve tutumlarını geliştirmek için böyle bir sempozyumu düzenlemeye karar verdik. Tüm emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ederim” dedi.
Aydın’ın ardından İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Op. Dr. Recep Gür Ustaoğlu; Yara Bakım Hemşireliği Sempozyumunun Hastanemizde düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu paylaşıp sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlamıştır. Op. Dr. Ustaoğlu, “Yara Bakımı sempozyumunun afişindeki gibi biz sadece buz dağının üst bölümünü görüyoruz ama altında vücuda zarar veren daha çok şey mevcut. Yara Bakım Sağlıkta kalitenin artması ile daha fazla önem kazanmış ve kazanmaya devam edecektir de. Bu sempozyum ile tecrübelerin paylaşılması sonucu katılımcılar daha fazla bilgi sahibi olacaklar ve kalitenin artmasında da rol oynayacaklardır” dedi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Ünal ise konuşmasında “Yara bakımı konusunda artık profesyonelleşmenin kaçınılmaz olduğunu belirterek teknoloji ile birlikte daha da gelişeceğini vurguladıktan sonra hemşirelerin artık branşlaşmaya doğru gittiği ve branşlaşma ile birlikte artan kalitenin düzenlenen sempozyumlarla da daha artacağını, sempozyumlara katılanların birbirleri ile paylaşacakları tecrübeleri ile kendilerini de geliştirme imkanı bulacağından bahsetmiştir.. Sempozyumun hazırlanması konusunda özverili çalışmalarından dolayı Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma İncekera Aydın ve ekibini kutlayarak tüm katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür etmiştir.
İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Anıl Esen ise 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak konuşmasına başlamış sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğüne teşekkür ederek tüm katılımcıların bu sempozyumdan istifade etmesini dilemiştir.
Sempozyumda; Basık yaralarının önlenmesi, Basınç yaralarının tedavisi ve bakımı, Diyabetik yaralar, Açık batın yara yönetimi ve tedavisi ile Periferik vasküler yaralar hakkında konusunda uzman akademisyenler tarafından katılımcılara güncel bilgiler sunulmuştur. Sempozyuma sunumları ile katkı sağlayan tüm panelistlere ve oturum başkanlarına teşekkür belgeleri, takdim edilmiştir. Sempozyum sonunda ise tüm katılımcılara katılım belgesi verilmiştir.