1-7 Ekim Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında stant açıldı.
05 Ekim 2021

İ.K.Ç.Ü. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 1-7 Ekim Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında stant açıldı. Etkinlikler kapsamında, hemşireler tarafından yeni doğum yapan annelere emzirme eğitimi verilerek anne sütünü arttıran yiyecekler hakkında bilgi verildi.

Annelere, doğum sonrasındaki "ilk süt ya da "ağız süt" olarak bilinen sütün öneminden bahseden hemşireler, doğumdan hemen sonra bebeğin annenin göğsüne yatırılmasının ve ten temasının sağlanmasının önemini aktardı.
İ.K.Ç.Ü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı  Doç. Dr. Selcen Kundak, “Hastanemiz Bebek Dostu Hastane unvanı taşımaktadır. Doğum hizmeti veren hastanelerden; gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan, güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan hastanelere ‘Bebek Dostu Hastane’ unvanı veriliyor. Bu haftada yapılan etkinlikler ile emzirmenin önemine dikkat çekmek istedik” dedi.
Hastanenin Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma İncekara Aydın ise anne sütünün bebeğin bedensel, zihinsel ve psikolojik olarak sağlıklı gelişimine yardımcı olduğunu aktardı. Anne sütünün bağışıklığı güçlendirdiğini ve hastalıklara karşı bebekleri koruduğuna işaret eden Fatma İncekara Aydın, "Bebeğinizle aranızdaki duygusal bağı ve güven duygusunu geliştirir. Bebeğinin ileri yaşlarda şişman olma riskini azaltamaya yardımcı olur. Kemik, kas, zeka gelişiminde önemli bir rol üstlenir. Anne sütü doğumdan sonra daha kolay annelerin toparlanmasına ve doğum kilolarını daha çabuk vermesini sağlar. Emziren annelerin meme ve yumurtalık kanserine yakalanma riskleri daha düşüktür." dedi.