İ.K.Ç.Ü. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gebe Okulu’nda Fizyoterapist eşiliğinde GEBELİK YOGASI ile annelerimiz doğuma hazırlanmaktadır.
19 Kasım 2019

Bu farklı konsept ile Hastanenin Gebe Okuluna her geçen gün müracaatlar artmaktadır. Anne adaylarımıza bilinçli bir yaklaşım ile bu hizmeti sunan ekibimiz tüm  gebelerimizi okulumuza beklemektedir.

Gebe Okulu ve Yoga Eğitimi, normal doğuma olan ilgiyi artırıp, normal doğum korkusunu yenmek için anne adaylarına yardımcı olmaktadır. Sezeryan ile doğum yapmayı düşünen anne adayları eğitimlerinin ardından normal, fizyolojik doğuma yönelmektedir.

İ.K.Ç.Ü. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Gürbüz; “Gebe Okulu, anne adaylarına mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir gebelik ve doğum süreci yaşamaları, doğumlarının ve bebek bakımlarının daha bilinçli bir hale getirilmesi, doğum sonu ve emzirme sürecinde destek olması amacıyla hastane bünyesinde faaliyet göstermektedir.  İzmir İlinde ilk sayılabilecek Fizyoterapist eşliğinde yoga ile de anne adaylarına daha fazla katkı sunmaya başlamışlardır. Gebelik yogasının  faydalarından istifade ederek özellikle anne adaylarımızın sezeryan doğum yerine normal doğuma teşvik edilmesini amaçlanmıştır” demiştir.