Dermatoloji Kliniğince Gerçekleştirilen Deri Kanser Taraması
23 Mayıs 2019

İ.K.Ç.Ü. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Kliniğince Deri Kanser Taraması Gerçekleştirilmiştir.

Türk Dermatoloji Derneği tarafından düzenlenen Euromelanom Kampanyasına İ.K.Ç.Ü. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Kliniği de destek olmuştur. Deri kanserlerinde korunma ve erken tanının önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen kampanyaya İ.K.Ç.Ü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları, hasta ve hasta yakınları büyük ilgi göstermişlerdir.

Prof.Dr. Ali Karakuzu: ”Özellikle vücutta koyu renkli lekeler ve bene benzer lezyonların taranması amaçlanmaktadır. Malign melanom dediğimiz en kötü huylu deri kanserlerini erken dönemde yakalayabilmek ve hastaları bu konuda bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturulmak maksadıyla biz de klinik çalışanları olarak bu kampanyaya destek veriyoruz.” dedi.

Doç.Dr. Kıymet Handan Kelekçi ise “ Kanserli lezyonlar, yüz, boyun, sırt ve kol gibi derinin güneşe daha çok maruz kalan kısımlarında görülür. Bu yüzden çocukları koruyabilmek için özel bir bakım uygulanmalıdır. Çocukluktan itibaren güneşten mutlaka korunmalı ve yüksek faktörlü güneş koruyucuları kullanılmalıdır. Derimizde olan her şeyi gözleyebiliyoruz. Dolayısıyla gözümüzün önünde gelişen şeyi tanımamız, en azından şüphelenmemiz ve bir uzmana gitmemiz mümkün. Bizim en önemli amacımız da bu erken değişikliği fark eden hastanın, erken tanı için mutlaka bir dermatoloğa başvurmasıdır. Erken tanı alan deri kanserleri basit, ucuz, zahmetsiz yöntemlerle tamamen tedavi edilebiliyor. Ancak geç kalınan olgularda ne yazık ki bu mümkün değil. “dedi.

IMG_8109.jpg

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ali Gürbüz: ‘’ Farkına varmak başlamanın ilk halidir. Mevsimsel olarak yaz aylarının başladığı, güneş ışığının zararlı etkilerinin oluşmaya başladığı günlerdeyiz. Bu bakımdan böyle anlamlı bir çalışmanın, taramanın yapılması gerçekten fayda getirecektir. Kurumumuzun bu çalışmanın bir parçası olmasından ziyadesiyle memnun oldum. Emeği geçenlere teşekkür ederim’’ dedi.

2 (1).jpg

IMG_8231.jpg