İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Klinisyen Hemşirelerin Bilimsel Çalışmaları ve Yayınları Konulu” Panel Düzenlenmiştir.
21 Mayıs 2018

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 12 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında “Klinisyen Hemşirelerin Bilimsel Çalışmaları ve Yayınları”  Konulu Panel düzenlenmiştir. Panelin açılış konuşmasında konuşan Uzm. Hemşire Birsen Yanılmaz, ICN Uluslararası Hemşireler Birliği tarafından 2018 yılı için belirlediği Hemşireler ‘Sağlık Bir İnsan Hakkıdır’ söylemine öncü bir sestir teması için farkındalık oluşturmak maksadıyla bu paneli düzenlediklerini belirterek Klinisyen hemşirelerin bilimsel çalışmalar ve yayınlarla daha fazla iç içe olması gerektiğinden atıfla tüm hemşirelerin hemşireler gününü kutlamıştır.

İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Medine Yılmaz: “Akademisyen hemşirelerin sahada klinisyen hemşireler ile daha fazla birlikte iş birliği içinde olmaları gerekmektedir” diyerek tüm hemşirelerin hemşireler gününü kutlamıştır. İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Hem. Tansel Çalık ise konuşmasında bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etmiş, hemşireler için bu panelin faydalı olmasını dilemiştir.

İlk oturumu 14 Mayıs 2018 günü gerçekleştirilen panelde Uzm. Hemşire Birsen Yanılmaz, İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Medine Yılmaz, İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Hem. Tansel Çalık başkanlığından ilk oturum tamamlanmıştır. İkinci oturum 16 Mayıs 2018 günü İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bilişim Hemşireliği Birimi Uzm. Hemşire Birsen Yanılmaz, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.  Ayfer Karadakovan,  Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Prof.Dr.Meryem Yavuz Van Giersbergen başkanlığında gerçekleştirilmiştir. Sekiz ayrı kurumdan 24 konuşmacının katıldığı panelde her klinisyen hemşire bilimsel çalışma ve yayınını katılımcılara sunmuştur. Panel sonunda karşılıklı soru cevap kısmına geçilmiş ardından panele katılan konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdimi ile panel sona ermiştir.

hemşire1 (1).jpg

hemşire1 (2).jpg