Hastanemiz Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Doğum Salonunda Ofis Histeroskopi Ünitesi Açılmıştır.
15 Mayıs 2023

Histeroskopi, rahim içindeki hastalıkların teşhis ve tedavisi amacı ile yapılan endoskopik bir ameliyat tekniğidir.  Kliniğimiz bünyesine kattığımız, modern bir jinekoloji kliniğinin olmazsa olmazı Ofis Histeroskopi ünitemizde yaklaşık 4 mm’lik aletlerle, bölgesel ya da sedasyon dediğimiz kısa süreli anestezi ile rahim hastalıklarının tanı ve tedavisinin tamamlanmasını amaçlıyoruz.

Ofis Histeroskopi ile bazı jinekolojik işlemler sonrası gelişen rahim içi yapışıklıkların, düzensiz ve fazla adet kanamalarının nedenlerine yönelik olarak hem teşhis, hem de tedavisi, literatürde yer alan ifadesi ile ‘‘GÖR ve TEDAVİ ET’’ anlayışı çerçevesinde yapılabilmektedir. Kanama düzensizliklerine neden olan myom ve poliplerin teşhis ve tedavisi, ultrasonografide saptanan şüpheli görünümlerin araştırılması, tekrarlayan gebelik kayıplarına yol açan rahim perdeleri olarak bilinen uterin septumların açılması, tüp bebek yerleştirilmeden önce rahim içinin değerlendirmesi amacıyla da kullanım alanı bulmaktadır.

Rahim içi araçların normal şekilde çıkmaması, parçasının kalması ya da spiral ipinin görülmemesi durumunda da aktif olarak kullanılır. Bazı olgularda vajen ve rahim kanalı ile ilgili sorunlarda da Ofis Histerokopi’ye ihtiyaç duymaktayız, hatta bakirelerde bile.

Histeroskopi’nin ofis uygulamaları dışında; aşırı âdet kanamalarında biyopsi sonucu normal gelmesi durumunda, endometrium iç zarının tahrip ederek kanamaların azaltılması amacıyla endometrial ablasyon için de endikasyonu vardır.

Gerek operatif, gerekse Ofis Histeroskopi uygulamaları hastalarımız açısından kolay, hastanede kalış süresinin kısa olması ve düşük komplikasyon oranları nedeniyle yaygın kullanılan ve tercih edilen hasta dostu operasyonlar olmuşlardır.

Doğum Salonu Ofis Histeroskopi Ünitemiz ile bölgemizin en büyük hastanesi olarak;  vatandaşlarımızın etkin ve kolaylıkla tedavi edilmesini amaçlamaktayız.

Cumhuriyetimizin 100. yılında kliniğimiz hedeflerinden birini gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyuyor ve sizlerle paylaşıyoruz.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Doğum Salonu Histeroskopi Ünitesinin açılmasına olan katkılarından dolayı Başhekimimiz Prof. Dr. Orhan GÖKALP ve Hastane İdaresine kliniğimiz adına teşekkür ederim.

Açılış davetimize katılımlarıyla bizleri onurlandıran Sayın Dekanımız Prof. Dr. Fatih Esat TOPAL ve Başhekimimiz Prof. Dr. Orhan Gökalp ile Hastane İdaresine ayrıca teşekkür ediyorum.

Doç. Dr. Aykut Özcan

Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği İdari Sorumlusu