‘’Diyabet Hemşireliği Sertifikalı Kurs Programı”
03 Nisan 2023

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde İzmir’de Kamu Hastaneleri içinde bir ilk olan ‘’Diyabet Hemşireliği Sertifikalı Kurs Programı” nın ikincisi açılış töreni ile başlamıştır. Hastane   Konferans Salonunda yapılan törene,  Hastane Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Selcen Kundak, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma İncekara Aydın, İ.K.Ç.Ü. SBE Diyabet Hemşireliği A.B.D. Başkanı Prof. Dr. Elif Ünsan Avdal, Hastanemiz Endokrin Kliniği hekimlerinden Prof. Dr. Barış Önder Pamuk katılmıştır.

Törende konuşmasını yapan Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç.Dr. Selcen Kundak; Hastanemizde ikincisi düzenlenen Diyabet Hemşireliği Sertifikalı Kurs programına katılım sağlayan kursiyerlere katılımlarından dolayı teşekkür ederek Kurs programının amaçları ve sağlık sektörüne ve ülke ekonomisine olan faydalarından bahsederek bunların gerçekleşmesi için hemşirelere düşen sorumlulukları sıralayıp tüm kursiyerlere başarılı ve faydalı bir kurs dönemi geçirmeleri dilemiştir.

Doç.Dr. Selcen Kundak’ın konuşmasının ardından, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma İncekara Aydın; ‘’İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, S.B.Ü. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İ.K.Ç.Ü. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinden alanında uzman eğitimciler ve rehber hemşireler tarafından 11 gün teorik 9 gün uygulamalı olarak gerçekleştirilen kursun başlamasından dolayı memnuniyeti belirterek, sözlerine kursiyerlerimizin diyabetli bireylerin günlük yaşamını tamamen sağlıklı bir birey olarak sürdürebilmesi için gerekli bilgi ve becerilerini geliştirdiklerine ve aldıkları eğitimleri sahaya yansıtacağına inanıyorum. Tüm eğitimcilerimize ve rehber hemşirelerimize desteklerinden dolayı teşekkür eder, kursiyerlerimize meslek hayatlarında başarılar dilerim” demiştir. Diyabet Hemşireliği Sertifikalı Kurs Programı Açılış töreni, açılış konuşmalarının ardından eğitim programının başlaması ile sonlanmıştır.

• Diyabet Hemşireliği Sertifikalı Kurs Programı (1).jpeg
  • Diyabet Hemşireliği Sertifikalı Kurs Programı (2).jpeg