Acil Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Açılış Toplantısı
03 Nisan 2019

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Acil Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Açılış Toplantısı düzenlenmiştir.

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ameliyat Konferans Salonunda Acil Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Açılış Toplantısı düzenlenmiştir. İzmir S.B.Ü. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen sertifikalı eğitim programına 20 Acil Hemşiresi katılarak,  üç hafta teorik, üç haftada pratik eğitim ile eğitimlerini tamamlayacaklardır.

Sertifikalı Eğitim Programının açılış toplantısında konuşan İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma İncekara Aydın; “Hastanemizde düzenlediğimiz bu kurs programı ile Acil Bakım Hemşireliğinin ülke sathında eşit ve dengeli dağılımının sağlanmasına, hizmetin kaliteli ve etkin olarak sunulmasına katkı yapma görevini yerine getiriyoruz. Bilgilerin güncellenmesi, yeni becerilerin kazanılması ancak sürekli hizmet içi eğitimlerle sağlanmaktadır. Biz de bu maksatla eğitim ve araştırma niteliği olan hastanemizde aktif bir görev alarak bu işi başarmaya çalışıyoruz. Programın hazırlanmasına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, kursiyerlerimize de başarılar diliyorum” dedi.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Aydın’ın konuşmasının ardından konuşmalarını yapan İzmir S.B.Ü. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Tanju Çelik ise; Hemşirelik mesleğinin sağlığın ana unsurlarından biri olduğu, Sağlık Bakım unsurlarında Acil Hemşireliğinin ayrı ve özel bir yeri olduğundan bahsederek, Sağlık ile ilgili bilgilerin artması ile hekimlerde olduğu gibi hemşirelerin de branşlaşmaya doğru gittiklerini, branşlaşma ile birlikte bilginin daha da ön plana çıktığı ve bilginin de bu gibi programlarla hemşirelerimize verildiğini belirterek bu programın iki hastanenin birlikteliği ile olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti belirtmiş, kursiyerlere de bu programdan istifade etmeleri ve meslek hayatlarında kullanmalarını tavsiye etmiştir.

Doç. Dr. Çelik’in konuşmasının ardından İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim v. Op. Dr. Recep Gür Ustaoğlu ise konuşmasında Hastanelerde eskiden acil hizmetlerinden tek bir odadan verildiğini şimdi ise sarı, kırmızı, yeşil ve gözlem alanları ile daha da büyüdüğü, iş yoğunluğunun fazlası ile arttığını belirterek çalışan personele de daha fazla iş düştüğünü, bilgili ve tecrübeli çalışanlar ile hizmetlerin daha kaliteli ve sağlıklı olmasının sağlandığı, İzmir S.B.Ü. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü ile İKÇÜ Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğünün birlikte gerçekleştirdikleri bu eğitim programı ile daha bilgili ve donanımlı hemşirelerin hastanelerinde başarılara imza atacağını belirterek özverili çalışmalarından dolayı tüm acil hemşirelerini kutlamış bu eğitimlere katıldıkları için de teşekkür etmiştir.

IMG_4958.jpg

Açılış konuşmalarının ardından altı hafta sürecek olacak sertifikalı eğitim programı başlamıştır.

IMG_4964.jpg