20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Etkinliği
20 Kasım 2018

Dünya Çocuk Hakları Gününde Prof. Dr. Nurettin Ünal’dan Çocuklara Anlamlı Ziyaret

Tarihte en geniş kabul gören insan hakları belgesi Çocuk Haklarına Dair Sözleşmedir. 20 Kasım 1989 tarihinde onaylanan sözleşme sayesinde artık çocukların hakları yasalarca da tanınıyor. 20 Kasım günü tüm dünyada Çocuk Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Türkiye’de 1990 yılında Çocuk Haklarına Dair Sözleşmeyi imzalamıştır.

Bu sözleşme, nerede doğduklarına, kim olduklarına; cinsiyetlerine, dinlerine ya da sosyal kökenlerine bakılmaksızın bütün çocukların haklarını tanımlamaktadır. Sözleşme bunları kapsamaktadır: yaşama hakkı; eksiksiz biçimde gelişme hakkı; zararlı etkilerden, istismar ve sömürüden korunma hakkı; aile, kültür ve sosyal yaşama eksiksiz katılma haklarıdır.

Çocuk hakları için ayrı bir öneme sahip bugünde İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin ÜNAL, Başhekim Yardımcıları, Destek Kalite Hizmetleri Müdürü, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü ve Müdür Yardımcıları hastane bünyesinde hizmet veren kreşte çocukları ziyaret etmişlerdir.  Çocuklar ile sohbet eden Prof. Dr. Ünal,   Dünya Çocuk Hakları günlerini kutlayarak, çeşitli hediyeler dağıtmıştır.

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Ünal, yaptığı açıklamada “Çocuk Hakları kanunen ve ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip oldukları; eğitim, sağlık, yaşama, barınma, fiziksel, psikolojik veya cinsel istismara karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel bir kavramdır. Aydınlık ve güzel bir gelecek huzurlu - mutlu çocuklarla inşa olacaktır. Tüm çocuklarımızın 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününü kutlarım.” dedi.