İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde "Hemşire, Ebe,Teknisyenlerin Yasal ve Hukuki Sorumlulukları Toplantısı" Düzenlenmiştir.
06 Temmuz 2018

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ameliyathane Küçük Konferans Salonunda 05 Temmuz 2018 günü "Hemşire, Ebe, Teknisyenlerin Yasal ve Hukuki Sorumlulukları Toplantısı" gerçekleştirildi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mehmet Tokdemir ve İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım  Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantı da Prof.Dr. Mehmet Tokdemir, Sağlık çalışanlarının uygulamaları nedeni ile  açılan ceza davalarının büyük çoğunluğu kasten işlenen suçlar değil, tedbirsizlik, dikkatsizlik, ihmalkarlık, mesleki deneyimsizlik sonucu işlenen taksirli suçlardır. Bu nedenledir ki, sağlık çalışanlarının meslek içi eğitim kalitesinin artırılması ve sağlık çalışanlarının  eylemlerinin muhtemel hukuki ve cezai sonuçları hakkında bilgilendirilmesi, çalışanları  koruyacağı gibi, insan sağlığının korunmasına da katkıda bulunacaktır. Hemşire, Ebe, Teknisyenlerin  yasal sorumluluklarını, yasa, tüzük ve yönetmelikleri bilmeleri, kendilerini korumak için fayda sağlayacaktır dedi.

Toplantı da sağlık çalışanları yasal ve hukuki sorumlukları ile ilgili güncel bilgilerden istifade ettiler.Toplantı sonrası soru cevap kısmına geçilmiş ardından Prof.Dr. Mehmet Tokdemir’e Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Tansel Çalık tarafından çiçek takdim edildi.