Gurur Günü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Mezunlarını Verdi.
02 Temmuz 2018

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Mezunlarını Verdi.

Bu sene Hastanemiz ile ortak kullanım protokolü olan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2.kez mezun vermektedir. 1851 yılında Gurabay-ı Müslimin olarak kurulmuş olan Hastanemiz uzun yıllar gerek İzmir’in gerekse Türkiye’nin ilk ve örnek sağlık kuruluşlarından birisi olmuştur. İzmir’in uzmanlık eğitimi veren ilk kurumudur. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Hastanemiz öncülüğünde kurulmuştur. Elbette genç bir filizin, sağlam kökleri olan böylesi bir Kurumun gövdesinde yeşerip büyümesi kurumsal kimliğini daha hızlı gelişmesine ve kalıcı olmasına imkan sağlayacaktır.
Mevcut yerleşkemizin planı ve yapım aşamasında (1983) tıp öğrencisi eğitim alanlarının planlanmamış olması, sadece sağlık hizmeti ve asistan eğitiminin düşünülmüş olması nedeniyle tıp öğrencileri eğitiminde her ne kadar bazen fiziki imkansızlıklar ve zorluklarla karşılaşmış olsak da; yapıcı, kucaklayıcı, bir ve beraber olma düşüncemiz ile tüm sıkıntılar aşılmaya çalışılmış ve büyük ölçüde aşılmıştır. Eğitim görevlilerinin, öğrencilerin, asistanların sorunları birinci ağızdan dinlenerek önemsenmiştir.
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerini ve eğitimde emeği geçen tüm Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarının bu gurur gününü kutlar, sağlık ordusuna katılacak tüm genç meslektaşlarımıza başarılar dilerim. Sizlerin tıbbi deontolojinin kaidelerini bilen, fikri hür, empati kuran, donanımlı hekimler olacağınıza inanıyorum, yolunuz açık olsun.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adına
Prof.Dr.Nurettin ÜNAL