İYİ HEKİM OLMANIN SIRLARI TÜRKÜLERDE GİZLİDİR.
07 Mayıs 2018

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Ameliyathane Büyük Salonda “Türkülerle Hekimlik” konulu sunum  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları AD Prof.Dr. Sait Eğrilmez tarafından verildi. Sunum öncesi İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Nurettin Ünal tarafından yapılan konuşmada bağlama çalıp türkü söyleyen “türkülerden çıkardığı dersleri” meslektaşları ile paylaşan Prof.Dr. Sait Eğrilmez’e hastanemizde  meslektaşlarına böyle bir sunumda bulunacağı için teşekkür etti sunumu seyredecek tüm katılımcıların  bu sunumdan istifade etmesini diledi.
Prof.Dr. Sait Eğrilmez, türkülerle büyüdüğünü,  hayranı olduğu Aşık Veysel’in gözlerini açma ideali ile doktorluk mesleğini seçtiğini, her türküde bir dersin saklı olduğunu, gayesinin türkülerde verilen dersler çıkarıp bunları meslektaşları ile paylaşmak olduğunu belirti. Sunumun ardından katılımcılar Prof.Dr. Eğrilmez’e  bu kıymetli sunumu ve verdiği müzik ziyafeti için teşekkür edip coşkuyla alkışladılar.Program Hastanemiz Başhekimi Prof.Dr.Nurettin Ünal’ın, Prof.Dr. Sait Eğrilmez ve gitar ile eşlik eden  Ersin İşitmez’e çiçek takdim etmesi ile  sona erdi.