16 Nisan 2018

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Kliniği tarafından Jinekoloji ve Obstetride Görüntüleme Sempozyumu düzenlendi. Sempozyum Ameliyathane Büyük salonda üç oturum ile gerçekleştirildi. Sempozyum açılış konuşmasında konuşan Doç.Dr.Serpil Aydoğmuş kadın doğum kliniklerinde görüntüleme tekniklerinden bahsederek organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. Doç.Dr. Aydoğmuş’un konuşmasının ardından İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Nurettin Ünal konuşmasına her açılış konuşmasında olduğu gibi hastanemize diğer illerden gelen katılımcılara İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinin köklü tarihinden sonrasında da hastanemizde Radyoloji Bölümünün durumu hakkında bilgilendirmelerde bulundu.Sempozyumun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sempozyumun tüm katılımcılara çalışmalarında faydalı olmasını diledi. İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Gökhan Köylüoğlu ise konuşmasında sempozyumda emeği geçenlere teşekkür ederek bir öneri sundu hekimlerin görüntülemenin hazırlık, işlemin yapılması, bilginin yorumlanması ve raporlanması süreçlerinde sadece bilginin yorumlanması ve raporlanması kısmında aktif olduğu diğer süreçlerin teknisyenlere bırakılmasının yanlış olduğunu tüm süreçlerde hekimlerin aktif olması gerektiğinden daha faydalı olacağından bahsetti. Sempozyumda Ultrasonografi fiziği, temel teknik kavramlar,Jinekoloji de kullanılan diğer görüntüleme yöntemleri,Adneksiyal patolojilerin ultrasonografik değerlendirilmesi, Jinekeoloji ve Obstretride kullanılan girişimsel radyoloji işlemler,İnterfil hastanın değerlendirilmesin kullanılan görüntülenme yönetmleri,Ürojinekolojide ultrasonografik görüntüleme,birincitremesterde anatomik tarama,ikincitrimsterde anatomik tarama ve son olarakda Obstetrik Dopller uygulamaları hakkında konusunda uzman hekimlerin sunumları sonrası Sempozyum sonunda soru cevap şeklinde katılımcılar ile bilgi alış verişinde bulunuldu.
RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ...