Kentsel Arama Kurtarma Akreditasyon Sistemi (KAVKAS) Eğitimi
15 Şubat 2024

afadİzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sivil Savunma Birimi ile İzmir Valiliği İl afet ve acil durum müdürlüğü işbirliği ile Türkiye’de kamu hastaneleri arasında ilk olan Kentsel Arama Kurtarma Akreditasyon Sistemi (KAVKAS) dahil olmak üzere eğitimler verilmeye başlandı. Hastane bünyesinde gönüllülük esasıyla oluşturulan 26 kişilik ekip 1 hafta teorik bir hafta pratik eğitimlerini almak üzere hastanemiz Başhekimi Doç.Dr. Bülent Çalık tarafından uğurlandı. Hastane arama kurtarma ekibi, eğitimlerini Bornova Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü yerleşkesinde alacaktır. Eğitimlerin sonucunda İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak sınavla KAVKAS’a dahil olacak ekip öncelikle kendi hastanemiz olmak üzere, Türkiye’nin herhangi bir yerinde meydana gelen olaya müdahale edebilir seviyede olacaktır.