2023 Yangın ve Tahliye Tatbikatı
07 Kasım 2023

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yangın ve tahliye tatbikatı yapıldı. Olası bir yangın durumunda hastane binasının nasıl tahliye edileceği ve yaralıların nasıl kurtarılacağı senaryosu üzerine kurulan tatbikat başarıyla gerçekleştirildi.
Hastane konferans salonunda verilen eğitimde itfaiye eğitmeni tarafından yangınların çıkış nedenleri, alınması gereken önlemler ve yangın anında yapılması gerekenler hakkında eğitim verildi. Eğitimin ardından Hastane Merkez Binası 1.Kat Dermatoloji Kliniğinde gerçekleştirilen yangın ve tahliye tatbikatına İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekibi de destek verdi. Tatbikata Hastane arama kurtarma ekipleri ile yangın söndürme ekipleri ile birlikte sağlık çalışanları ve güvenlik görevlileri katıldı.
Tatbikat senaryosu gereği hastane binasında çıkan yangın sırasında bina katlarında mahsur kalan hastalar kurtarılarak yangın söndürme tüpleri ile yangına müdahale edildi. Yangından kurtarılan hastalar sedyelerle acil servise taşındı. Acil hasta tahliye kitlerinin de kullanıldığı tatbikatta yürüyemeyen hastalar güvenli bir şekilde tahliye edildi.
Tatbikatların olası durumlarda can kaybının önüne geçmek için bir fırsat olduğunu belirten İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Serhat AKAY, tatbikatının, afet ve acil durum gibi zor durumlara hazırlıklı olabilmek ve bilinçli hareket etmek amacıyla yapıldığını söyledi.
En önemli hazırlığın bilinçli bir toplum oluşturulması olduğuna dikkat çeken Akay, "Bilinçli bir toplum olarak afet ve acil durumlara nasıl hazır olacağımızı, afet olduğu andan itibaren başımıza neler geleceğini, nasıl davranacağımızı bilirsek, afet risklerini, can ve mal kayıpları ile afetin ekonomik kayıplarını en aza indirmiş oluruz." diye konuştu. Akay, tatbikata katılan, emeği geçen ve tatbikatın aslına uygun olarak gerçekleştirilmesi için büyük çaba harcayan görevlilere teşekkür etti.

400088777_841115058016388_3480470823581046718_n.jpg