İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde “2. Egzersiz ve Kalp” Sempozyumu düzenlenmiştir
16 Ocak 2020

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği tarafından Ameliyathane Konferans Salonunda ikincisi düzenlenen “2. Egzersiz ve Kalp” sempozyumu düzenlenmiştir. Sempozyuma Türkiye Triatlon Fedarasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, İ.K.Ç.Ü. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Barış Önder Pamuk, İ.K.Ç.Ü. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Gürbüz, Ekstrem Sporcu Dr. Dinçer Sertkaya ile Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı ve Antrenörlük Eğitimi Bölümü Antrenörlük Eğitimi Anabilim Dalı,  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı, Hacettepe Üniversitesi Egzersiz Ve Spor Bilimleri Böl. Spor Biyomekaniği ve Motor Kontrol Anabilim Dalı,S.B.Ü. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği, İKÇÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı, Medikalp Kardiyoloji Merkezinden çok sayıda akademisyen ve öğrenci ile Hastane çalışanları katılmıştır.
Sempozyum açılış konuşmasında konuşan İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Gürbüz; “Tüm katılımcılara hastanemize hoş geldiniz diyorum. Toplantının konusu çok önemli.  Benim de branşım Kalp ve Damar Cerrahisidir. Bu nedenle toplantının konusu olan kalp hastalarında ve sağlıklı kişilerde spor ayrıca dikkatimi çeken bir konudur. Bu toplantıda spor ne kadar yapılmalı, ne zaman yapılmalı ve hangi tür sporlar yapılmalı konularını uzmanlarımızdan dinleme fırsatımız olacaktır. Toplantının çok verimli geçeceğine inanıyorum. Toplantının organizazyonunu yapan Prof. Dr. Mustafa Karaca ‘ya teşekkür ediyor, başarılı bir toplantı olmasını diliyorum.” dedi.
İ.K.Ç.Ü. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Barış Önder Pamuk ise konuşmasında; ”Ülkemizde spora gereken önem verilmiyor.  Yurt dışından Üniversitemize gelen öğrenciler bir aylık programla geldiklerinde dahi spor ile uğraşıyorlar. Bizim kendi öğrencilerimiz  malalesef spor salonlarının yerini dahi bilmiyorlar. Bundan üzüntü duyuyorum. Sporu insanlarımıza yaygınlaştırmamız gerekiyor ama bunu aynı zamanda bilinçli olarak yapmamız gerekiyor. Bu ve bunun gibi toplantıların çok faydalı olacağını düşünüyor, katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
İ.K.Ç.Ü.  Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinden Prof. Dr. Mustafa Karaca ise konuşmasında; “İlk toplantımızı yaptığımızda gördük ki antrenör, sporcu ve doktorlar arasında ciddi bir iletişim sorunu var. Sporun nasıl yapılacağı, kimin için, hangisinin doğru olduğu konusunda net sınırlar yok. Doğruyu bulabilmemiz için sık sık buluşmamız gerekiyor ki aramızda yaptığımız tartışmalardan çıkan sonuçlara bağlı olarak sporun doğru bir şekilde yapılmasını sağlayalım. Spor konusunda ülke olarak gerilerdeyiz fakat Gençlik ve Spor Müdürlüğünün yeni atılımları ile daha yukarı seviyelere gelmeye çalışıyoruz. Bunun için de alt yapılar oluşturulmaya çalışılıyor,  yatırımlar yapılıyor. Buradaki bilinç düzeyini artırmak, spor yapanın önünün açılmasını sağlamak için toplumun genel bilgi seviyesinin artırılmasında fayda var. Bu konuda yapılan toplantılar ile faydamız olursa çok mutlu olacağız.” dedi.
Sempozyumda; Çocuk ve Spor - Spor Kardiyolojisi neden önemli - Sezon planlaması - Nabız temelli antreman - Master Triatletlerde Yüzme - Bisiklet nasıl geliştirilir -Sporcularda  ölüm - Sporcu beslenmesi konuları hakkında konuşmacılar sunumlarını yapmışlardır. Sempozyum, soru - cevap kısmı ile sonlanmıştır.