İ.K.Ç.Ü. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü
13 Kasım 2019

İ.K.Ç.Ü. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sivil Savunma Birimi tarafından 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü kapsamında hastane poliklinikler girişinde bir stand açılmıştır. Stantta afetlerin etkisini azaltmak, kayıpları en aza indirmek, toplumun her ferdinin ve her kesiminin iyi bir eğitim alması ile mümkün olacaktır anlayışı ile hasta, hasta yakınları ve hastane çalışanlarına bilgilendirici broşürler dağıtılmış, hastane tanıtım ekranlarından afetler meydana gelmeden ve geldikten sonra neler yapılması gerektiği konusunda kamu spotları ile  Afet Eğitiminin önemine dikkat çekilmiştir.

İ.K.Ç.Ü. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yrd. Op. Dr. Recep Gür Ustaoğlu, 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü kapsamında hastanemizin konuya ne kadar önem verdiğini göstermek ve gün dolayısı ile hasta, hasta yakınları ve hastane çalışanlarının Afet Eğitimine dikkat çekildiğini belirterek, Hastane Yönetimi olarak Sivil Savunma Biriminin aktif olarak çalıştırıldığı İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü işbirliği ile hastane çalışanlarından oluşturulan iki Yangın Söndürme Ekibinin hazır bulundurulduğu ayrıca İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile işbirliği ile de hastane çalışanlarından oluşan Arama ve Kurtarma  ekiplerinin oluşturulduğunu belirtmiştir.

1a.JPG