İ.K.Ç.Ü. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Başladı.
25 Eylül 2019

İ.K.Ç.Ü. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim ve Arge Birimi ile Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 5. si düzenlenen Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı ile ilgili Ameliyathane Konferans salonunda açılış toplantısı düzenlenmiştir

Açılış Konuşmasında konuşan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma İncekara Aydın; akademisyenler, hekimler ve hemşirelerden oluşan iyi bir eğitim kadrosuna sahip olduklarını bu potansiyelleri ile kursiyerlere bilgi ve becerilerle donanmış olarak çalıştıkları hastanelerine döneceklerini, hastalarına daha iyi bakım yapacaklarına inandığını belirtmiştir. Açılış toplantısına katılan yöneticilere ve meslektaşlarına teşekkür ederken kursiyerlere de başarılı ve güzel bir kurs dönemi geçirmelerini dilemiştir.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Aydın’ın konuşmasının ardından Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Recep Gür Ustaoğlu ise yaptığı konuşmada; Tıp her gün gelişmekte ve gelişmeye de devam etmektedir bunun neticesi olarak da branşlaşma her geçen gün önem kazanmaktadır. Öncelikle zor ve bir o kadar da haz alacağınız önemli bir branş olan yoğun bakım konusunda eğitim almak için buraya geldiğiniz için sizleri kutluyorum. Yoğun Bakımlar hayat ile ölüm arasındaki ince bir çizgide sizler çalışmalarınız veya ihmallerinizde o noktada etkili,yapacağınız her adıma buna göre atmanız o çizgide hastaların gidecekleri yönde etkili olacak bunu hiç unutmadan eğitimlerinize devam etmenizi ve burada edindiğiniz bilgi ve beceriler ile gideceğiniz hastanelerde şifa dağıtmanızı diliyorum. Bu tür eğitimleri sağlık çalışanlarına sunan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü ve Eğitim ve Arge Birimine de teşekkür ediyorum dedi.

Yoğun Bakım Hemşireliği Eğitim Programı üç hafta teorik ve üç hafta da uygulamalı eğitim şeklinde farklı illerden gelen 27 kursiyerin katılımı ile başlamıştır