İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde İzmir’de ilk defa “Nöroşirürji Hemşireliğinde Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu” gerçekleştirilmiştir.
21 Ocak 2019

KÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde İzmir’de ilk defa    “Nöroşirürji Hemşireliğinde Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu” gerçekleştirilmiştir.

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ameliyathane Büyük Konferans Salonunda Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen sempozyuma İzmir İl Sağlık Müdürü  Uzm. Dr. Bediha Salnur, İl Sağlık Müdürlüğünden Başkan Uzm.Dr Anıl Esen, Başkan Şaban Koçoğlu,Başkan Yardımcı Uzm.Dr.Gökhan Afacan,Başkan Yardımcısı Dr. Selahattin Kekindemirci,  Dokuz Eylül Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Ünal, İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Vekili Op.Dr. Recep Gür Ustaoğlu ve Başhekim Yardımcıları, İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma İncekara Aydın,Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı, Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Filiz Öğçe, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültelerinin Öğretim Üyeleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi ‘nin Sağlık Bilimleri Fakültesi  Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyeleri, Hastane çalışanları ile çeşitli üniversitelerin hemşirelik fakültesi öğrencileri      katılmışlardır.

Sempozyum açılış konuşmasında konuşan İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma İncekara Aydın; “Nöroşirürji Hemşireleri hasta bireylerin bilişsel, duygusal ve motor fonksiyonlarına dokunarak, onların yaşam kalitesini en üst düzeye çıkarmayı hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda nöroşirürji hemşiresi hasta bireyin sağlıklı bir hayata yeniden kavuşturulması sürecinde hemşirelik bakımını uygulayan ve rehabilitasyon dönemi boyunca da hasta bireyi ve ailesini destekleyen önemli bir profesyoneldir. Güncel bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasını ve tartışılmasını amaçladığımız sempozyumumuzun verimli ve başarılı geçmesini umar bizleri bilgi ve tecrübeleriyle aydınlatacak değerli katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi V. Op.Dr. Recep Gür Ustaoğlu ise konuşmasında “Beyin Cerrahisi önemli bir bölüm, Beyin Cerrahi Hemşireliği ve bununla birlikte ameliyathane ve yoğun bakım hemşireliği de özellik arz eden bir bölümdür. Böyle bir sempozyumun İzmir’de ilk defa bizim hastanemizde oluşu sevincirici bu işe parmak basan ve öncülük eden herkese teşekkür ederim” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Ünal; “Öncelikle İzmir’de ilk kez düzenlenen bu sempozyuma katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Cerrahi becerilerinize katkı sunacak bu sempozyum da düzenlenen Sağlık Çalışanlarına Şiddet konulu panel ile de sempozyumun renkleneceğine güzel doyurucu bir sempozyum olacağına inanıyorum çünkü bütün branşlar gibi beyin cerrahisi hastalarının da özellikleri var. Beyin cerrahisinde yapacağınız en ufak hata başarılı geçen bir ameliyatı sekelli bir hastaya çevirebiliyor. Bu tür hatalara mahal vermemek için bilimsel toplantıların sizler için yararlı olacağına inanıyorum. Sempozyumun güzel geçmesini diliyorum” dedi.

Prof.Dr. Nurettin Ünal’ın açılış konuşmasının ardından İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr Bedia Salnur ise yaptığı açılış konuşmasında “Sempozyuma beni davet ettiğiniz bugün sizlerle birlikte olma fırsatını bana verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Hekimlik yaptığım dönemde de bunu çok iyi biliyorum ki servislere hemşireler sahip çıkarlarsa hastalara ve sisteme yapılanlara ve yapılacaklara,  o zaman servislerde her şey çok güzel oluyor. Okurken eğitimimizi tamamlarken kendimizi belli bir seviyede mezun ediyoruz mezun oluyoruz ama biz bilgi ve teknoloji adına ve yaptığımız hizmetlerde kendimiz tamamlama adına bu tür sempozyumlara ihtiyaç duyuyoruz ve ben bu sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum, bu sempozyumun ve düzenlenecek diğer sempozyumlarında devam etmesini diliyorum. Her bir kliniğin kendine ait özel yaklaşımları vardır. bunların güncel gelişmeleri var. Bu sempozyumları yapıyor olmak işte biz burada Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak Katip Çelebi Üniversitesi ile birlikte gelişmeleri takip ediyoruz ve sizler için daha iyisini yapmaya hazırız diyoruz. Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesine yakışan budur. Beyin Cerrahi Kliniğimize yakışan budur. Hemşirelerimize yakışan budur. Hepinizi tebrik ediyor sempozyumun başarılı olmasını diliyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından  Sempozyum Kranioserebral travmalarda,Beyin Tümörlerinde, İntrakranial anevrizmalarda, Spinal travmalarda cerrahi yaklaşımlar ile cerrahi sonrası hemşirelik yaklaşımları ile Nöroşirürji Kliniğinde sık kullanılan ilaçlar konuları hakkında güncel gelişmelerin sunulması ve ardından konular üzerinde soru cevap kısmıyla devam etmiştir.Üç oturum şeklinde düzenlenen sempozyumun ikinci oturumdan sonra da “Sağlık Çalışanlarına Şiddet” konusunun işlendiği bir panel düzenlenmiştir. Beyin Cerrahi Kliniğinde uzun yıllar çalışan hemşireler ile sempozyum ve panelde konuşmalarını yapanlara plaket takdimi ile de sempozyum sona ermiştir.