02 Ekim 2018

Hastanemizde Emzirme Haftası Dolayısı ile  Anne Sütünün Önemine Dikkat Çekilmiştir.

Anne sütünün teşvik edilmesi ve bebek dostu hastaneler programı kapsamında “Bebek Dostu Hastane” ünvanına sahip olan İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde; 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası kapsamında, anne sütünün önemine dikkat çekmek için, 2 Ekim Salı günü Emzirme Günü etkinliği düzenlenmiştir.

Etkinliğe İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Nurettin Ünal, Hastane Yönetimi, Hastane Personeli ,İKÇÜ Tıp Fakültesi öğrencileri ile çok sayıda anne ve anne adayları katılım sağlamıştır.

Hastane Başhekimi Prof.Dr.Nurettin Ünal: “Anne sütü psikolojik, ekonomik, steril ve pratiktir. Anne sütü bebeğin ihtiyacı olan bütün besin ve vitaminleri içermektedir. Şu ana kadar anne sütüne yakın içerikli bir gıda üretilmiş değildir. Dolayısıyla ilk 6 ayda mutlaka anne sütü diyoruz, yapılan araştırmalar göstermiş ki şu anda dünyadaki hastalıkların artmasındaki nedenlerden bir tanesi sezaryenle yapılan doğumlardır. Her şeyin doğalının olması en güzelidir. O yüzden bu tarz etkinlikler farkındalık için çok önemlidir. Amacımız toplumda sağlıklı birey sayısını arttırmaktır” diye konuşmuştur.

Anne ve anne adayları, anne sütü ve emzirmeye dair tüm konularda merak ettikleri soruların cevaplarını emzirme günü etkinlikleri kapsamında aldıklarını ve hastane yönetimine memnuniyetlerini dile getirerek  etkinlikten son derece memnun kaldıklarını belirtmişlerdir. Etkinlik, anne sütünün önemini anlatan bilgilendirme kitapçığı ve verilen ikramlar ile son bulmuştur.

RESİMLERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ..